Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri Dünyasının Kalbi Karadeniz’de Attı!
5. Uluslararası Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri Konferansı; Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin (KTÜ) işbirliğiyle KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Konferansın açılış törenine KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, HKÜ Prof. Dr. Türkay Dereli ve Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ile akademisyenler, iş insanları, araştırmacılar ve öğrenciler katıldı.
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı; “Konferansa ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bütün yenilikçi çalışmaların temeli malzeme bilimine dayanıyor, bu konferansın da malzeme ve mühendislik teknolojileri üzerine olmasını günümüz ve gelecek teknolojik gelişmeler açısından önemli buluyorum” dedi.
HKÜ Rektörü Prof. Türkay Dereli; ”HKÜ olarak yenilikçi teknolojilere odaklanıyoruz ve bu konularda yapılan bilimsel etkinliklere destek veriyoruz. Malzeme Bilimi ve Teknolojileri de bunlardan biri. Uluslararası Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri Konferansı güncel ve geleceğin teknolojilerinin paylaşıldığı ve tartışıldığı, alanında başarılı bir konferans olarak bilime büyük katkı sunuyor. Emeği geçen herkese, düzenleme kuruluna, paydaşlarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise; “Trabzon’da böylesi önemli bir organizasyonun gerçekleştiriliyor olmasından dolayı çok mutluyum. Aslen kendisi de Trabzonlu olan rahmetli Hasan Kalyoncu’nun adının yaşatıldığı bir üniversitenin burada, Trabzon’da, bilime öncülük eden bir konferansta yer alması bizleri de onore etmiştir” şeklinde konuştu.
Konferansın Başkanlığını yapan GAÜN Makina Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Necip Fazıl YILMAZ da yaptığı açılış konuşmasında; “Konferansımızı bu yıl GAÜN, HKÜ ve KTÜ’nün ortaklığında Trabzon’da düzenledik. Konferansımıza Türkiye, Katar, BAE, Ürdün, Filistin, Cezayir, Malezya, Sırbistan, Belçika ve Fransa’dan olmak üzere toplam 159 bildiri gönderilmiş olup, yapılan hakem değerlendirmelerinden sonra bunların 140’ının sunulmasına karar verilmiştir. Konferansımızda malzeme ve mühendislik teknolojilerindeki güncel bilimsel çalışmalarla birlikte günümüzün en önemli konularından sürdürülebilirlik, enerji, siber güvenlik gibi kritik konularda çok önemli bilgi paylaşımları gerçekleşecektir” dedi.
Tüm Yorumlar