GAÜN’de Engelliler Günü Paneli

GAÜN’de Engelliler Günü Paneli

  Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında ‘Engelleri Aşmak: Toplumsal Katılımın Güçlenmesi’ paneli düzenlendi.

Panelin açılış konuşmasını yapan GAÜN Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Çetin, engelli bireylerin sadece bir gün değil, her gün hatırlanması gerektiğine vurgu yaparak, ”Engelli bireyler hayatımızın 365 gününde yer almalı. Bugün farkındalık oluşturmak amacıyla bu etkinliği düzenliyoruz. GAÜN Özel Eğitim Bölümümüze bu organizasyonu düzenledikleri için teşekkür ediyorum. Üniversitemiz engelli dostu bir üniversite olmak için çaba sarf ediyor. Onların hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz ve her geçen gün daha iyiye giderek, eksikliklerimizi kapatarak, engelli kardeşlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz” diye ifade etti.

Engellilere yönelik farkındalık çalışmalarının ömür boyu devam ettirilmesinin önemine dikkat çeken GAÜN Özel Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Emrah Demir ise, “Engellilere yönelik toplum temelli bir entegrasyon sağlamak istiyorsak bunu hayatın her alanına yaymamız gerekiyor. Engelli hakları ile bahsettiğimiz şey aslında anayasal bir hak, Anayasa’nın 42. ve 61. maddeleri bunu bize gösteriyor. 42. Madde- Kimse, eğitim öğretim hakkından mahrum bırakılamaz. 61. Madde- Devlet çeşitli nedenlerle özel gereksinime sahip bireyleri topluma kazandırmak için gerekli sorumlulukları alır. Devletimiz anayasal düzeyde bu sorumluluğu ele alıyor, bu çok değerli” diye konuştu.

 

 

 

5.12.2023 (Haber Merkezi)